Op Prinsjesdag, afgelopen dinsdag, kregen Almeerse culturele organisaties goed nieuws: twee Flevolandse instellingen komen in de culturele basisinfrastuctuur 2021-2024. Daarnaast krijgt het Fonds Podiumkunsten 15 miljoen euro extra van het kabinet om te verdelen onder theatergezelschappen. Dit positieve nieuws en andere actuele gebeurtenissen lees je hieronder in het weekoverzicht.

Extra rijksmiddelen voor Flevolandse culturele instellingen

Extra geld voor theatergezelschappen en muziekensembles

Zwaar vuurwerk

Op basis van een melding van overlast door zwaar vuurwerk heeft de politie op zondag 13 september een doorzoeking gedaan aan het Schottegat in Almere. In het huis van de verdachte werd een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De woning is uit veiligheidsoverwegingen ontruimd en de 17-jarige verdachte is aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk.

Jongen aangehouden voor bezit zwaar vuurwerk

Nieuwe fractievoorzitter

Jaap Steenkamer is sinds woensdag de nieuwe fractievoorzitter van GroenLink in Almere. Hij neemt het voorzittersschap van Willy-Anne van der Heijden over. Steenkamer zal de fractie leiden met Esther Hagelaar als vicevoorzitter. Dat meldt GroenLinks.

Jaap Steenkamer benoemd als nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Almere

Zwaar gewond

Een tiener is woensdagochtend zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een bus. Het ongeval gebeurde op bushalte Parkwijk-West. Het meisje was zelf buspassagier.

Tiener zwaargewond bij aanrijding bushalte Parkwijk-West

Corona bij Ranzijn

Een medewerker van Dierenartspraktijk Ranzijn is positief getest op het coronavirus. De dierenartspraktijk meldt dat de kliniek daarom tot nader order gesloten is.

Dierenartspraktijk Ranzijn tijdelijk gesloten vanwege coronavirus

3-0 winst voor Almere

Almere City FC heeft een ruime overwinning geboekt op het nog puntloze TOP Oss.

Gelijkspel tussen Almere City FC en Maastricht

Steun voor gezinnen in problemen

De gemeenteraad van Almere heeft raadsbreed ingestemd met een motie van de SP over hulp aan gezinnen die in de problemen zitten door de kinderopvangtoeslagaffaire. De raad stemde donderdagavond in met de motie.

Raadsbreed steun voor motie over hulp in kinderopvangtoeslagaffaire

Foto van de week

Het gebouw ExtraVert aan het Baltimoreplein in Almere Buiten krijgt een nieuwe functie. Het wordt een heus cultuurhuis. Dat meldt de gemeente Almere.

Baltimore Bend nieuwe eyecatcher van Baltimoreplein

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.