70

Uitbreiding blauwe zone Stedenwijk

De Stedenwijk krijgt meer blauwe zones. Dat laat de gemeente Almere weten. “Op basis van de ontvangen petities van bewoners voor het instellen van een blauwe zone is besloten om nieuwe straten toe te voegen”, meldt de gemeente.

Twee straten

Zowel de Nijmegenweg als de Amsterdamweg krijgen blauwe zones. Bij de Nijmegenweg gaat het om de parkeerplaatsen voor de woningen met huisnummer 1 tot en met 60. Bij de Amsterdamweg gaat het om huisnummers 2 tot en met 54. Ook het aangrenzend hofje aan de achterzijde van de Amsterdamweg krijgt een blauwe zone. In deze straten was er sprake van parkeeroverlast door bezoekers aan het stadshart.

De uitvoering is, als de weersomstandigheden gunstig zijn (droog weer), naar verwachting in oktober 2020 klaar. Bewoners waarvan de straat niet voorzien is van een parkeerplaats, kunnen eveneens voor een ontheffing blauwe zone en voor de bezoekersapp in aanmerking komen.

Nog meer straten

De gemeente is van plan om in meer straten een blauwe zone aan te leggen: “De straten die hiervoor in aanmerking komen en toegevoegd worden aan de blauwe zone, maar niet worden voorzien van een blauwe streep zijn de Alkmaargracht, het Haarlemplein en het Enschedepad”.

Blauwe zone

In Almere zijn er tientallen plekken waar geparkeerd kan worden in een blauwe zone. De zone moet langdurig parkeren voorkomen. Zo’n zone heeft natuurlijk voor- en nadelen. Een voordeel is dat bewoners in de wijk minder parkeeroverlast ervaren van winkelende stadsgenoten. Een nadeel is dat je als bestuurder er telkens aan moet denken dat je de parkeerschijf duidelijk neerlegt. Lees meer over de blauwe zone in een artikel in de rubriek ‘Dat Wist ik Niet’.

Dat wist ik niet: De blauwe zone, hoe zit het precies?

Lees ook eens:

Uitbreiding blauwe zone in Stedenwijk en Filmwijk

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant