51

Politieke Markt: Zorgen bij VVD om overlast stadscentrum

Vandaag vindt de 599ste Politieke Markt plaats. Elke donderdagavond komt de gemeenteraad bijeen om te vergaderen over belangrijke thema’s in de stad. In dit artikel lees je meer over de thema’s van vanavond. De bijeenkomst is live te volgen via internet.

Overlast stadscentrum

De VVD-fractie maakt zich zorgen over de overlast in het stadscentrum. Volgens de partij zijn er signalen van bewoners, bezoekers, ondernemers en de media dat de overlast toeneemt. De Almeerse VVD-fractie wil dan ook weten welke maatregelen er mogelijk zijn om de overlast in het stadscentrum aan te pakken.

**Update: 18-09-2020: Donderdagavond werd bekend dat voorzieningen van het Leger des Heils, Kwintes en Amethist Verslavingszorg verdwijnen uit het stadscentrum. Dat liet wethouder Froukje de Jonge weten.

Lees ook eens:

Toekomst gebouw De Beurs onzeker

Komt er wel of geen nieuwe campus?

Het stadscentrum is vanavond vaker onderwerp van de discussie. De grote vraag is namelijk of er wel of geen nieuwe campus komt op de plek van gebouw De Voetnoot. Vorige week werd bekend dat de landelijke overheid geen 8 miljoen euro wil uitgeven aan de bouw van een nieuwe campus in Almere. Ook de bouw van 1100 woningen in het stadscentrum wordt niet gesubsidieerd door de overheid. Het is onduidelijk wat de gevolgen zijn van de afwijzing.

**Update: 18-09-2020: Diverse partijen lieten donderdagavond weten dat de plannen voor de nieuwe campus niet voldoende zijn uitgewerkt. Sloop van De Voetnoot is volgens verschillende partijen onnodig.

Lees ook eens:

Politieke Markt: Overheid wil geen 8 miljoen euro uitgeven voor nieuwe Campus Almere

Gezond Almere

Als je door het stadscentrum loopt zie je veel fastfoodketens. Er wordt zo nu en dan dus wel wat vettigheid genuttigd in onze stad. Hoe gezond zijn de Almeerders? ‘Gezond in Almere’ is één van de opgaven in het coalitieakkoord van de huidige partijen in het college. Vanavond wordt er dan ook aandacht besteed aan het gezondheidsbeleid van de stad.

“Ons streven is om mensen te bewegen tot een gezonde leefstijl. Het is de bedoeling dat mensen zich minder eenzaam gaan voelen, dat hun fysieke conditie verbetert en dat ze door het opbouwen van een sociaal netwerk kunnen deelnemen aan de samenleving”, zo schrijft het college in een voorstel.

Andere onderwerpen

Vanavond wordt er meer besproken. Zo gaat het onder andere over de aanpak van asbestdaken, statushouders op de arbeidsmarkt, de kinderopvangtoeslagaffaire en invalidentoiletten. NIDA Almere vraagt naar mogelijkheden om meer invalidentoiletten en grotere verschoontafels te realiseren in onder andere het stadscentrum.

Lees ook eens:

‘Meer openbare invalidentoiletten en verschoontafels nodig’

NUON wil Almeerse huishoudens verwarmen met ‘grote houtkachel’

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant