55

Politie zoekt getuigen in zaak rond Zedenmisdrijf Lelystad

Een 51-jarige vrouw uit Lelystad is slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf. Het misdrijf vond plaats ter hoogte van de Torenvalkweg in Lelystad. Er is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 37-jarige man uit een TBS-kliniek in Almere.

Getuigen oproep

De politie is op zoek naar getuigen. Wellicht dat Almeerders op het moment van het misdrijf in de buurt waren. Het misdrijf vond plaats op maandag 14 september rond 16.45 uur. De vrouw fietste door de bossen nabij Lelystad. Op haar route passeert zij diverse wandelaars en hardlopers. Wanneer zij ter hoogte van de Torenvalkweg even pauzeert, wordt zij plotseling door een man overvallen en seksueel misbruikt.

Was u in de vroege avond tussen 16.45  en 17.45 uur in het bos nabij de Oostvaardersplassen? Heeft u daar iets gezien of gehoord wat u nu mogelijk in verband brengt met dit incident? Of mogelijk zelfs camerabeelden van de man? Neem dan contact met de politie via 0900-8844 of het tip-formulier. Anoniem melden kan ook via M-online of 0800-7000.

Signalement

“Ondanks dat de verdachte is aangehouden, is de politie op zoek naar extra getuigen. De man heeft het volgende signalement: kort stekelig, grijs haar, blanke huidskleur en rond 1.75 meter lang. Hij droeg die avond een donkerblauw vest van Nike, een spijkerbroek en sportschoenen”, aldus de politie.

Aanhouding

De man is inmiddels dus aangehouden. Er werd gezocht met honden en een helikopter. Ook werd Burgernet ingezet. “Vroeg in de ochtend wordt de betreffende man op straat herkend door de politie waarna hij op de Larserdreef kan worden aanhouden. De verdachte is direct overgebracht en ingesloten. Het slachtoffer heeft slachtofferhulp aangeboden gekregen”, meldt de politie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant