Jaap Steenkamer is sinds gisteren de nieuwe fractievoorzitter van GroenLink in Almere. Hij neemt het voorzittersschap van Willy-Anne van der Heijden over. Steenkamer zal de fractie leiden met Esther Hagelaar als vicevoorzitter. Dat meldt GroenLinks.

Jaap Steenkamer

Jaap Steenkamer, 31 jaar oud, is sinds 2017 actief voor de partij en in 2018 verkozen tot raadslid. Hij werkt als adviseur voor Nederlandse gemeenten en is geboren in Almere. “GroenLinks staat in Almere voor een grote opdracht,” zegt Steenkamer. “De economische en sociale stilstand, veroorzaakt door het coronavirus, heeft een grote streep gehaald door veel zekerheden die we dachten te hebben. Juist nu is het belangrijk om als GroenLinks werk te maken van duurzame banen, herscholingsmogelijkheden voor hen die het werk verloren hebben en het versterken van het groen in de stad.

Van der Heijden

“Van der Heijden is de afgelopen 7 jaar fractievoorzitter geweest en is sinds 2002 lid van de gemeenteraad namens GroenLinks, als fractie-assistent en raadslid. Ze blijft tot het einde van deze raadsperiode als raadslid actief voor de partij”, schrijft de partij.

“Al voor de start van deze raadsperiode heb ik het bestuur en de fractie vertelt dat dit mijn laatste periode voor de raad zou zijn. Ik neem al lang deel aan de raad en het is goed om nu stokje over te dragen”, zegt Van der Heijden.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.