54

Jongen aangehouden voor bezit zwaar vuurwerk

Op basis van een melding van overlast door zwaar vuurwerk heeft de politie op zondag 13 september een doorzoeking gedaan aan het Schottegat in Almere. In het huis van de verdachte werd een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De woning is uit veiligheidsoverwegingen ontruimd en de 17-jarige verdachte is aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk.

Onrust

“Rond 18.00 uur meldde een getuige dat een jonge man een vuurwerkbom zou hebben afgestoken aan de Slagbaai in Almere”, schrijft de politie. “Een aantal omwonenden spraken de jongen aan, waarna er wat onrust ontstond. De verdachte werd daarna geïdentificeerd als een 17-jarige jongen uit Almere”.

36 kilo vuurwerk

In het huis van de verdachte werd volgende de politie 36 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. Ook werd er een nepvuurwapen gevonden. “Omdat het om een grote hoeveelheid gevaarlijk vuurwerk ging, heeft de politie de woning ontruimd. De verdachte is aangehouden wegens het bezit van illegaal vuurwerk”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant