Huiskatten zijn schattig. Toch kent het beestje ook een andere kant. Een huiskat die veel op straat leeft, richt ‘een ecologische ravage aan’. Tenminste, dat zeggen twee juristen in Trouw. “En wie de regels goed leest, ziet dat het eigenlijk ook helemaal niet mag”.

Wat vind jij?

Geef je mening door op de stelling te stemmen. Laat ook eens een berichtje achter onderaan deze pagina.

[democracy id=”32″]

Illegaal

Katten ongecontroleerd naar buiten laten gaan, is illegaal. Arie Trouwborst en Han Somsen van Tilburg Universiteit zeggen dat de huiskat de grootste uitroeier ter wereld is van diersoorten. “Alleen al in Nederland worden elk jaar naar schatting 140 miljoen dieren door katten gedood”, zo vertellen de juristen.

Wil je meer lezen? Bekijk dan het artikel van Dagblad Trouw.

1Almere

Comments are closed.