53

‘Meer openbare invalidentoiletten en verschoontafels nodig’

Het college moet onderzoek doen naar mogelijkheden om meer invalidentoiletten en grotere verschoontafels voor (oudere) kinderen met een fysieke beperking te realiseren in de stad. Dat vindt de Almeerse fractie van NIDA.

Weinig

NIDA Almere constateert dat de gemeente en Floriade BV op dit moment plannen hebben voor het realiseren van voldoende invalidentoiletten met grotere verschoontafels op het Floriadeterrein. Er zijn geen plannen om meer invalidentoiletten in de stad te hebben. Dat verbaast de partij. “Almere kent op dit moment maar één invalidentoilet in de openbare ruimte, wat eens niet geschikt is voor kinderen met een fysieke beperking, die door incontinentie verschoond dienen te worden”, vertelt fractievoorzitter Hassan Buyatui. “Hierdoor kunnen kinderen met een fysieke beperking niet de juiste persoonlijke verzorging krijgen wanneer zij zich in de buitenruimte bevinden.”

Verantwoordelijkheid

NIDA Almere vindt dat het college een verantwoordelijkheid heeft als het gaat om een inclusieve stad. “Rondom inclusie profileert Almere zich als koplopergemeente. Dit is een eer maar ook een serieuze verantwoordelijkheid”, aldus Buyatui. De partij pleit in een motie voor onderzoek.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant