**Update 11-09-2020: “Wat rapper Akwasi op de Dam zei over Zwarte Piet is opruiing, maar omdat hij er openlijk afstand van neemt, wordt hij voorwaardelijk niet vervolgd”, aldus de rechter. Zo werd vandaag bekendgemaakt.**

De PVV heeft schriftelijke vragen gesteld over een expositie in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF). Volgens de partij is er werk te zien van ‘een gevaarlijke radicale opruier’. De partij doelt op rapper Akwasi en de expositie ‘Why the Caged Birds Sing’. In de tentoonstelling is werk te zien van Akwasi die meerdere malen tot geweld oproepende en haatzaaiende uitspraken heeft gedaan in de richting van Zwarte Piet.

Oproep tot geweld

‘Wat lok ik uit als ik Zwarte Piet vermoord’ en ‘Op het moment dat ik een Zwarte Piet tegenkom in november, trap ik hem hoogstpersoonlijk in zijn gezicht’: het zijn twee uitspraken die Akwasi zou hebben gedaan in de strijd tegen zwarte piet. De PVV vindt dat mensen die dit soort oproepen doen, geen plek moeten krijgen op een Almeers podium.

“Realiseert u zich dat onschuldige mannen en vrouwen het slachtoffer kunnen worden van deze oproepen tot geweld? En dat KAF de kans daarop vergroot door deze gevaarlijke figuur een podium te bieden?”, zo vraagt de partij aan het college van burgemeester en wethouders.

Subsidie

De PVV vraagt zich ook af waarom de Kunstlinie publieke middelen aanwendt om een podium te geven aan iemand die aanzet tot haat en geweld tegen Zwarte Piet. “Alleen dit jaar al ontving KAF meer dan 7,5 miljoen euro subsidie van de gemeente Almere”, benadrukt de PVV.

De partij wil dat de wethouder KAF aanspreekt: “De wethouder moet ervoor zorgen dat er geen werken van deze radicale geweldshitser aan Almeers publiek getoond worden”, schrijft raadslid Toon van Dijk van de PVV.

Lees ook eens:

VVD Almere vreest ‘Amsterdamse toestanden’ tijdens demonstratie in Almere

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.