58

Moslimjongeren lanceren informatiecampagne over Islam in Nederland

Onderzoek heeft aangetoond dat 80% van de Nederlandse bevolking geen of nauwelijks contact heeft met moslims. Dat blijkt uit een onderzoek van de Evangelische Omroep. “Onbekend maakt natuurlijk onbemind. Daarom lanceren moslims in Nederland de ‘Ware Islam’-campagne”, aldus de Ahmadiyya Moslim Jongerenorganisatie. Gisteren is de campagne van start gegaan.

Geen extremisten

Het doel van de campagne is onder andere het aantonen extremisten een volstrekt verkeerd beeld hebben over begrippen als jihad, vrijheid van meningsuiting en mensenrechten. Er wordt getracht om de Islam te onderscheiden van extremisme. “Met bewijzen uit de Heilige Koran en het voorbeeld van Profeet Mohammed zal de campagne het extremistische gedachtengoed over de positie van een vrouw en scheiding tussen religie en staat ontkrachten”, aldus de initiatiefnemers.

Moslims en niet-moslims worden uitgenodigd om elf Islamitische grondbeginselen te steunen en samen een blok te vormen tegen de extremisten.

Beeld

“De Ware Islam campagne is erop gericht om alle Nederlanders te voorzien van een eenduidig en normatief beeld van de ware Islamitische leerstelling en om Nederlandse moslims te verenigen op het juiste begrip van de Islam dat Profeet Mohammed onderwees”.

Ahmadiyya Moslim Jongerenorganisatie

De Ahmadiyya Moslim Jongerenorganisatie is een dynamische en levendige organisatie die werkt met moslimjongeren over het gehele land. De activiteiten van de organisatie zijn niet beperkt tot de moslimgemeenschap, maar dienen in de behoeften van alle leden van de maatschappij, ongeacht kleur, ras, religie of geloof. Hiernaast moedigt de organisatie interreligieuze dialoog en samenwerking aan met het oog op het bevorderen van vrede en harmonie. De organisatie dient als een hulporganisatie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, één van de eerste moslimgemeenschappen in Nederland.

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap heeft onder meer een moskee gevestigd in Almere Poort.

Foto

Moskee Baitul-Afiyat Almere Poort. Foto: Aangeleverd (uit archief).

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

 

Dit vind je misschien ook interessant