59

Bewoners Nobelhorst: “Gemeente komt belofte niet na”

Dit jaar zou de wijk Nobelhorst worden voorzien van een nieuwe sluis. De sluis is er nog altijd niet en ook in de komende maanden hoeven bewoners in de wijk er niet meer op te rekenen. De bouw is namelijk uitgesteld. Dat maakt veel bewoners in de wijk boos, meldt de regionale omroep.

Kavel

Alex van Keulen is bewoner in Nobelhorst. Een verslaggever van de omroep sprak met hem: “Een ambtenaar van de gemeente kwam bij mij langs”, vertelt Van Keulen. Volgens Van Keulen heeft de ambtenaar letterlijk gezegd dat de gemeente ergens eind dit jaar of begin volgend jaar gaat beginnen met het uitgraven van het water. “Als ik dit van tevoren had geweten, had ik de kavel nooit gekocht”, zegt Van Keulen.

Geen reactie

“Ondanks meerdere pogingen wil de gemeente niet voor de camera reageren”, meldt de regionale omroep. “Wel laat een woordvoerder schriftelijk weten dat de gemeente altijd gesproken heeft over ‘na 2020′”. Waarschijnlijk komt de sluis er in 2024.

Onduidelijk

“Ik vind het echt heel onzorgvuldig dat als je blijkbaar al wist dat het 2024 zou worden dat je dat niet heel duidelijk hebt gecommuniceerd met mensen die hier hebben geïnvesteerd en hier zijn gaan wonen”, zegt Van Keulen.

Bekijk de reportage bij de regionale omroep.

Foto

De wijk Nobelhorst. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant