22-jarige man aangehouden voor woningoverval

De politie heeft een 22-jarige man aangehouden voor een poging woningoverval. Dat meldt de politie online. De man wordt ervan verdacht samen met een mededader op zaterdag 15 februari een woning aan de Annie M.G. Schmidtweg in Almere te zijn binnengedrongen.

Televisie

In de opsporingsprogramma Opsporing Verzocht werden beelden getoond van de daders. Hierop kwamen diverse tips binnen en de verdachte werd herkend aan de hand van de beelden. Daarop kon hij worden aangehouden.

Woningoverval

De overval werd gepleegd in de avond van 15 februari 2020. Een huis aan de Annie M.G. Schmidtweg in de Literatuurwijk was het doelwit. Twee mannen belden rond 20.30 uur aan. De bewoners werden vervolgens bedreigd met een steekwapen.

Tweede verdachte

De 22-jarige verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en hij blijft in elk geval nog twee weken vast zitten. Het onderzoek naar de tweede verdachte loopt nog.

Lees ook eens:

Woningoverval Annie M.G. Schmidtweg in Opsporing Verzocht

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.