53

VVD Almere wil permanente terrasuitbreiding

De terrasuitbreidingen op de Grote Markt blijven tot 1 april 2021. Het college heeft daar vorige week mee ingestemd. De VVD vraagt zich af waarom er gekozen is voor 1 april. Volgens de partij begint dan juist het terrasseizoen.

Coronavirus

De grotere terrassen zijn nodig vanwege het coronavirus. Door de terrasuitbreidingen is er meer ruimte voor horecabezoekers. Daarnaast kunnen klanten makkelijker voldoen aan de 1,5 meter afstand.”De Almeerse VVD is blij dat het college ervoor heeft gekozen om horecaondernemers tijdelijk meer ruimte te geven”, schrijft raadslid Koen Bokhorst in de schriftelijke vragen. “De VVD zou echter graag zien dat de gemeente terrasuitbreiding permanent maakt zodat ondernemers niet alleen op de korte termijn, maar ook op de lange termijn zekerheid hebben”.

Weekmarkt

Door de uitbreiding van terrassen op de Grote Markt is er wel één probleem: er is geen ruimte voor de weekmarkt. Door de grotere terrassen is de weekmarkt verplaatst van de Grote Markt naar het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade. Tot november zal dat zo blijven. In de tussentijd wordt er gezocht naar een nieuwe locatie voor de periode na 1 november. Vanaf november beginnen namelijk de werkzaamheden aan de Stadhuispromenade.

Lees ook eens:

1Minuut: Een nieuw stadspark! Waar gaat de markt naartoe?

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant