De moord op George Floyd ontketent wereldwijd luid protest tegen racisme door overheden en politie. Op 14 juni maakten zo’n 3000 Almeerders een vuist tegen racisme in ons eigen land. Zij waren niet de enige. Er vinden internationaal protesten plaats.

Protestborden

Tijdens het vreedzame protest in Almere verzamelde Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) protestborden. De Kunstlinie ging op zoek naar de verhalen achter de borden. Deze borden vormen de basis voor de nieuwe tentoonstelling ‘Why the Caged Birds Sing’ , te bezoeken vanaf 9 september in Kunstlinie. “Foto’s van het protest, gemaakt door documentaire fotograaf Geronimo Matulessy en protestborden vormen het decor voor de persoonlijke verhalen van demonstranten en organisatoren van het protest”, aldus de organisatie achter de tentoonstelling.

Reflecteren op de wereld

“Met kunst als vertrekpunt om te reflecteren op de wereld, wordt er in de tentoonstelling aandacht besteed aan kunstenaars als Iris Kensmil, Akwasi, Airich, Florian Frey, Rossel Chasli & Fabrice Jongeneelen en Richard Kofii, voor wie racisme en ongelijkheid belangrijke onderwerpen in het werk zijn”, meldt KAF. “Daarbij wordt er een inkijkje gegeven in hun maakproces en waarom zij ervoor kiezen, om wat hen beweegt te uiten in de vorm van kunst”.

Via de website van KAF kunnen tickets worden gekocht voor de tentoonstelling.

Lees ook eens:

VVD Almere vreest ‘Amsterdamse toestanden’ tijdens demonstratie in Almere

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.