Wethouder Jan Hoek heeft vanmiddag het officiële startsein gegeven voor de actie ‘Zet Almere in bloei’. Naast deze actie om Almeerders te motiveren hun tuintegels in te wisselen voor groen, is er aandacht voor de via de Floriade Parade aangevraagde bijenhotels, en voor de nieuwe actie ‘Eettuintjes Almere’. De Floriade fietstocht die zaterdag plaatsvindt, maakt een tussenstop op het Spanningsveld.

Karavaan

In Almere is 44 procent van de tuinen betegeld. Om daar wat aan te doen, is drie jaar geleden de actie ‘Zet Almere in bloei’ gestart. Want groen maakt gelukkig, is goed voor bijen, insecten en vlinders, en is belangrijk voor de afvoer van water en hitte.

“Zaterdag 5 september trokken we met een groene karavaan door Almere en stoppen we in verschillende stadsdelen”, aldus de gemeente Almere. “Almeerders kunnen hun tuintegel inleveren (maximaal twee per huishouden) en krijgen in ruil daarvoor een plantje uit het bijen- en vlinderassortiment. Tot en met 25 oktober kan dit ook bij Kwekerij Almere en Intratuin Almere”.

Foto

Foto door: Gemeente Almere (aangeleverd).

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.