Op 1almere.nl kun je elke zaterdag terugblikken op de week. Vandaag lees je onder andere over twee aanhoudingen van personen met een wapen op zak, voorstelling, What’s Next?!, vragen van de PVV over verkeersdrukte en het nieuws over het circulair atelier.

Foto van de week

Deze week werd bekend dat StrandLAB Almere op 18 september 2020 het nieuwe atelier op het Almeerderstrand zal openen.

StrandLAB Almere opent circulair atelier op het Almeerderstrand

Foto

Atelier StrandLAB op het Almeerderstrand. Foto door: StrandLAB Almere.

Doorgeladen wapen

De politie heeft afgelopen week een 24-jarige Almeerder aangehouden. De man had een doorgeladen vuurwapen bij zich. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en zit nu vast. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Almeerder met doorgeladen vuurwapen aangehouden in Almere Haven

Later in de week werd er opnieuw een man aangehouden met een vuurwapen op zak. De man had ook harddrugs bij zich. De man is 31 jaar en komt uit Almere.

Opnieuw man aanhouden met vuurwapen op zak

Verkeersdrukte in Noorderplassen

De PVV heeft vragen gesteld over de verkeersdrukte in Noorderplassen. Door wegwerkzaamheden elders is het in een bepaald deel van de wijk drukker dan normaal. De PVV krijgt hierover veel klachten van bewoners uit de Noorderplassen.

Verkeersdrukte in Noorderplassen door wegwerkzaamheden

Almeerse SP-voorzitter naar Lelystad

Donderdagavond 3 september hebben de Lelystadse leden van de SP een nieuwe wethouderskandidaat gekozen. De 29-jarige David de Vreede gaat de plaats innemen van de in juni onverwacht overleden wethouder John van den Heuvel.

Almeerse SP-voorzitter wordt nieuwe wethouder in Lelystad

Identiteit bemanning Short Stirling bekend

Bij bergingswerkzaamheden in het Markermeer is één van de motorblokken van de Short Stirling gevonden. Dankzij het registratienummer van dit vliegtuigonderdeel is duidelijk geworden dat het om de BK716 gaat. In dit vliegtuig zaten zeven bemanningsleden. Hun nabestaanden worden hierover geïnformeerd.

Identiteit Short Stirling Markermeer bekend

Parkeren met een gehandicaptenvoertuig?

Heeft een bestuurder van een gehandicaptenvoertuig Canta recht op een gehandicaptenparkeerkaart? Ja, vindt de Almeerse politieke partij NIDA Almere. De gemeente Almere denkt daar anders over. Almeerders die in het bezit zijn van een gehandicaptenvoertuig Canta komen volgens de gemeente niet (meer) in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart bestuurder. Deze week werden er schriftelijke vragen over gesteld.

Geen gehandicaptenparkeerkaart voor Almeerders met Canta

10.000 euro in je zak

Een grote verrassing voor René uit Almere. Hij heeft in de trekking van de BankGiro Loterij een bedrag van 10.000 euro gewonnen.

René uit Almere knapt huis op dankzij 10.000 euro van BankGiro Loterij

Makers van Almere zoekt creatieve Almeerders

Creatieve Almeerders opgelet! Makers van Almere is namelijk op zoek naar tachtig creatievelingen. Zij moeten de gouden lijstjes vullen om samen een speciale wand te creëren.

Makers van Almere zoekt tachtig creatieve Almeerders

What’s Next?!

Wat er volgende week gebeurd, weten we nog niet. Wat we wel weten is dat op vrijdag 4 september de kaartverkoop van de nieuwe voorstelling van Toneelgroep Sterrenstof van start is gegaan. De voorstelling What’s Next?! is te zien op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober om 20:00 uur, in dé woonkamer van Almere; Het Buitenhuis.

Jongerenvoorstelling What’s Next?! gaat coronaproof on tour

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.