De gemeente heeft besloten om de ruimere openingstijden van recyclingperrons in de stad te behouden tot in ieder geval 26 september 2020. Door de drukte bij de recyclingperrons besloot de gemeente eerder al de openingstijden te verruimen. Het gaat om de openingstijden van de recyclingperrons in Almere Buiten en Almere Poort en het Upcyclecentrum in Almere Haven.

Corona-lockdown

“Tijdens de corona-lockdown is er meer afval aangeboden dan normaal”, aldus de gemeente Almere. “Daarnaast was er door de hoge werkdruk onvoldoende capaciteit beschikbaar om bladkorven voor tuinafval te plaatsen en te legen. Er is daarom besloten om van begin juni tot eind augustus ruimere openingstijden in te voeren op de recyclingperrons in Almere Buiten en Almere Poort en het Upcyclecentrum in Almere Haven. De ruimere openingstijden hebben ertoe geleid dat de piekdrukte is afgenomen en bezoekers eerder aan de beurt zijn”.

Tot eind september

Uit evaluatie blijkt dat het nodig is om de ruimere openingstijden met een maand te verlengen. Hierdoor zijn de recyclingperrons en het Upcyclecentrum tot en met 26 september op maandag, vrijdag en zaterdag open van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag open van 9.00 tot 17.00 uur.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.