61

‘Het is leuk om te zien dat het werkt; we kunnen nog meer ouderen helpen’

‘Het is heel snel gegaan en het resultaat mag er zijn!’ Het enthousiasme is te horen in de stem van Jordi van der Meijden, medeoprichter van KlusmetPlus. Hij heeft een Impuls van MAEX toegekend gekregen om zijn organisatie te versterken.

Platform

Jordi ontwikkelde met zijn medestudenten een platform waar ouderen die hulp nodig hebben voor allerlei klusjes worden gekoppeld aan jongeren die wat willen bijverdienen en ouderen in hun buurt willen helpen. Meerdere vliegen in een klap dus. Met name de verbinding tussen de twee groepen en het tegengaan van eenzaamheid maakt het werk zo bijzonder.

Grote vraag

Om aan de grote vraag te kunnen voldoen was er een belangrijke stap nodig achter de schermen. Er was dus potentieel voor groei.’ vertelt Jordi. ‘De oplossing was om de aanmeldingen te automatiseren, maar daar is wel een investering voor nodig.’ Dat het zo snel opgelost zou worden had Jordi niet verwacht.

Laagdrempelig en snel

‘We deden mee aan de MAEX Impuls en binnen drie weken na de aanvraag stond het geld op onze rekening. We konden meteen aan de slag en de boodschappendienst werkt nu super.

De MAEX Impuls is een fonds voor initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken, een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. Wat Jordi opvalt is hoe overzichtelijk het is om een aanvraag te doen. ‘Meestal nemen aanvragen vele maanden in beslag. Bij MAEX hoef je niet meteen je hele hebben en houwen op te sturen. Maak gewoon duidelijk welke impact je maakt, wat je nodig hebt en wat je ermee wilt bereiken. MAEX gaf ons ook een presentatie waarin alles werd uitgelegd en dat was heel waardevol.’

Voor het eerst in Flevoland

Van 14 september (10.00 uur) tot en met 21 september 2020 (22.00) kun je, als sociaal initiatief uit de provincie Flevoland, een MAEX Impuls aanvragen. Deze MAEX Impuls is de eerste in de provincie Flevoland en wordt mede mogelijk gemaakt door VSBfonds

Aanmelden of aanvragen

Op 9 september van 11.00-12.00 kan je meedoen aan een online uitleg. Aanmelden kan door een mail te sturen. De MAEX Impuls kun je online aanvragen via MAEX.nl. Op de website lees je meer informatie over de Impuls en over de voorwaarden.

“Ben je als initiatief niet op zoek naar een financiering voor het versterken van je organisatie, maar naar financiering voor een (nieuw) project? Check dan de website van VSBfonds voor andere donatiemogelijkheden”, meldt MAEX.

Foto

MAEX Impuls Flevoland. Foto Aangeleverd.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant