54

11 september: The Great Italian Masters in Almere

Goed nieuws voor de klassieke muziek liefhebbers, die zo lang geen concerten hebben mogen en/of kunnen bezoeken. Want er wordt een nieuwe concertserie gelanceerd in Almere. De concertserie gaat op 4 september van start. Op 11 september komen er opnieuw internationaal geprezen top-musici op uitnodiging van violist en artistiek leider Igor Ruhadze naar Almere.

The Great Italian Masters

Het tweede concert van de serie presenteert de vioolmuziek prè Paganini, virtuoze stukken voor viool en basso continuo uit de late 18de eeuw, uitgevoerd op authentieke instrumenten door internationaal gerenommeerde musici. “Tijdens dit programma staat Italië centraal. Het land is niet alleen bekend als de geboorteplaats van de viool, maar ook als het thuisland van vele virtuoze barokcomponisten. Elk stuk wordt gepresenteerd met een verhaal, waardoor het publiek de historische en muzikale context beter kan begrijpen”, meldt de organisatie.

Waar en wanneer?

Vrijdag 11 september 2020 van 20.00 tot 22.30 uur in Het Missie centrum ‘De Wegwijzer’ in Almere Buiten. Bekijk de website van Nieuw Podium Klassiek Almere voor tickets en informatie.

Foto

Venice. Foto: Ter illustratie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant