58

Theatergroep Suburbia met voorstelling Judas naar Grote Kerk Alkmaar

Judas is terug. Theatergroep Suburbia uit Almere speelde de theatermonoloog van Lot Vekemans afgelopen voorjaar. De tournee werd afgelast vanwege corona, maar komt eenmalig terug naar de Grote Kerk in Alkmaar.

Voorstelling

De voorstelling vindt plaats op 11 september. De week daarop is er ook een voorstelling te zien in de Schouwburg van Deventer. Theatergroep Suburbia speelde Judas eerder met groot succes op locatie en op landelijke theatertournee. De voorstelling werd lovend ontvangen door pers en publiek. Vanwege corona werd de theatertournee afgelopen voorjaar afgelast. Nu komt Judas op verschillende plekken terug.

Groene Kathedraal Almere

De monoloog is nog te zien op locatie in de Groene Kathedraal in Almere tot en met 6 september. Daarna is Judas eenmalig te zien in de Grote Kerk in Alkmaar op 11 september. Tenslotte speelt Judas op 17 september in de Schouwburg Deventer.

Judas

Judas is een van de mooiste theatermonologen van onze tijd”, aldus Theatergroep Suburbia. Met een acteur die al sinds 2015 Judas speelt en ademt. En met een regisseur die precies weet hoe hij met deze tekst en acteur het publiek kan veroveren. Speciaal voor deze tournee maakt regisseur Albert Lubbers een nieuwe enscenering in een unplugged versie.

Al tweeduizend jaar is er geen ouder die zijn kind nog Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wat hield zijn verraad precies in? Wilde Judas werkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf?

Nu neemt Judas voor het eerst zélf het woord. Hij richt zich direct tot het publiek en vertelt ons over zijn leven, zijn vriendschap, het verraad en de schande. En confronteert ons met de judas in onszelf. Want waartoe zijn wij in staat als we tot het uiterste gedreven worden?

Foto

Judas. Foto door Suburbia.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant