54

Teleurstelling over Diversiteitsdag op Stadhuis

De gemeente Almere kiest dit jaar opnieuw voor het stadhuis als locatie voor de Diversiteitsdag. Dat meldt het college in antwoord op vragen van NIDA Almere. Bij die partij is hierover teleurstelling ontstaan.

Teleurgesteld

“We hebben bepleit voor een Diversity Day 2020 in de stad, met de stad en voor de stad”, schrijft Hassan Buyatui van NIDA. “Hiervoor pleiten wij, omdat we signalen hadden opgevangen dat er verschillende partners en organisaties in de stad zijn, die het organiseren van dit soort activiteiten samen met de gemeente zouden willen oppakken. Het gaat uiteindelijk om het belang van diversiteit onder de aandacht van de Almeerse samenleving te brengen. Zo te zien denkt het college heel anders over. Teleurstellend”.

“In 2019 vierde het college het Diversity Day met een taartje op het stadhuis. Dit vinden we onvoldoende. We hebben liever dat op de Diversiteitsdag er activiteiten georganiseerd worden in de stad, met de stad en voor de stad.”

6 oktober

Diversity Day, oftewel Diversiteitsdag, vindt plaats op de eerste dinsdag van oktober. “Op de Diversity Day organiseren bedrijven, overheden en andere instellingen activiteiten om aandacht te vragen voor diversiteit”, vertelt NIDA-raadslid en fractievoorzitter, Hassan Buyatui.

Gemeente Almere ondertekende al in januari 2020 het Charter Diversiteit. Doel van deze intentieverklaring is om ervoor te zorgen dat iedere Almeerder de kans krijgt om bij te dragen aan een diverse stad.

Plus punt

Volgens Buyatui is er dit jaar wel een plus puntje: “Goed dat de gemeente het Charter Diversiteit actief onder de aandacht gaat brengen bij Almeerse bedrijven. Iets wat eigenlijk eerder had moet gebeuren”.

Lees ook eens:

“Almere moet een Diversiteitsdag organiseren”

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant