Amsterdam is het zat. De stad wil liever geen uitbreiding van het hotelaanbod. Een kans voor Almere. Veel hoteleigenaren zien Almere als de nieuwe stad vol hotels. Hotel Cataleya B.V. is daarvan een voorbeeld. Het bedrijf liet onlangs weten hotelkamers te willen realiseren aan de Grote Markt.

Stad vol hotels

Wordt Almere de stad vol hotels? Als het aan de gemeente ligt zijn er wel voorwaarden verbonden aan de locaties. In 2018 heeft de gemeente daarom de Hotelvisie opgesteld. De gemeente Almere heeft eerder Bureau Stedelijke Planning gevraagd om een hotelvisie inclusief een concreet en gedragen afwegingskader op te stellen. Deze kunnen gebruikt worden om de juiste initiatieven op de juiste locaties uit te lokken en ongewenste ontwikkelingen tegen te houden.

Plaats vijf

Almere is in trek. De stad stond in 2019 op plaats zes van de Dutch Hotel City Index. Daarmee kan Almere zich meten met de grote steden. Utrecht, Den Haag, de Haarlemmermeer (Schiphol en omgeving), Rotterdam en Amsterdam staan boven in de lijst.

Grote Markt

Terug naar de Grote Markt in Almere. Als de plannen van Hotel Cataleya worden goedgekeurd verwacht het hotel 10.000 overnachtingen per jaar. Er is gekozen voor het pand van club 26Twelve. Die club werd voor lange tijd gesloten vanwege incidenten. Bij één van de incidenten werd vuurwerk afgestoken in de club. Ook was er een bijtincident.

Lees ook eens:

Ibis Styles hotel opent officieel deuren in Almere

Toeristenbelasting heeft mogelijk gevolgen voor campings en hotels

Rechtbank: ‘Burgemeester mocht Club 26Twelve gewoon sluiten’

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.