Heeft een bestuurder van een gehandicaptenvoertuig Canta recht op een gehandicaptenparkeerkaart? Ja, vindt de Almeerse politieke partij NIDA Almere. De gemeente Almere denkt daar anders over. Almeerders die in het bezit zijn van een gehandicaptenvoertuig Canta komen volgens de gemeente niet (meer) in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerkaart bestuurder.

In strijd met de wet

Volgens NIDA-raadslid en fractievoorzitter Hassan Buyatui handelt de gemeente in strijd met de wet. De partij vraagt het college van burgemeester en wethouders om opheldering. “Een gehandicaptenvoertuig Canta voldoet volgens ons aan de wettelijke definitie van motorvoertuig. Dat wil zeggen dat voor het parkeren met een Canta een gehandicaptenparkeerkaart wel aangevraagd kan worden. Bij een positieve indicatie dient de gemeente, naar ons oordeel, een gehandicaptenparkeerkaart aan Canta-bestuurders te verstrekken. Anders is het besluit van de gemeente in strijd met de wet. We zijn daarom benieuwd naar de reactie van het college”, aldus Buyatui.

Geen rijbewijs

De gemeente geeft aan dat een Canta-bestuurder geen rijbewijs nodig heeft en dus ook geen invalidenparkeerkaart. Volgens de gemeente mogen Canta-bestuurders overal parkeren, ook op de stoep. “NIDA Almere acht parkeren op de stoep niet wenselijk, ook niet door Canta-bestuurders en helemaal niet als de bestuurder van zo’n voertuig niet echt gehandicapt is, vooral als de stoep hierdoor geblokkeerd wordt”, zegt Buyatui.

De vragen van NIDA Almere zullen binnen 30 dagen beantwoord worden.

Foto

Canta. Foto door: FaceMePLS from The Hague, The Netherlands / CC BY (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.