52

Voorlopig geen mondkapjesplicht in buitenruimte Almere

Burgemeester Franc Weerwind laat weten dat er geen aanleiding is om een mondkapjesplicht in te voeren in Almere of in delen van de stad. De Veiligheidsregio Flevoland, waar de burgemeester voorzitter van is, ziet een toename van het aantal positieve testen en ook een lichte toename van het aantal ziekenhuisopnames door corona.

RIVM en GGD

Bij het treffen van extra maatregelen baseert de voorzitter van de Veiligheidsregio Flevoland zich op de adviezen van de GGD en het RIVM. Die zien op dit moment geen aanleiding om extra maatregelen te nemen in de regio. “Overigens zijn mensen altijd vrij om zelf te besluiten een mondkapje te dragen, dit is echter nadrukkelijk geen alternatief voor het houden van 1,5 meter afstand”, aldus Weerwind.

Op korte termijn

De Veiligheidsregio Flevoland sluit mondkapjes als toekomstige maatregel niet uit. “Wanneer het aantal besmettingen toeneemt in de stad of regio wordt een afweging gemaakt welke maatregelen het oplopen van het aantal besmettingen kan beperken”, schrijft Weerwind. “Een mondkapjesplicht op aangewezen locaties is dan een van de mogelijke instrumenten”.

Vragen

Onlangs stelde NIDA Almere vragen over het invoeren van een mondkapjesplicht in de buitenruimte van Almere. “Met de ontwikkelingen van de laatste twee weken is er een maatschappelijke discussie ontstaan over een eventuele mondkapjesplicht”, zegt NIDA-raadslid en fractievoorzitter Hassan Buyatui. “Er is angst voor een tweede golf”.

Amsterdam en Rotterdam

Het dragen van een mondkapje op drukke plekken in Amsterdam en Rotterdam is sinds zondag niet meer verplicht. De steden maakte eind vorige week bekend het experiment stop te zetten. Het dragen van een mondkapje was in beide steden sinds 5 augustus verplicht in bepaalde winkelgebieden.

Lees ook eens:

Toename besmettingen coronavirus in Almere

Wel of geen mondkapjesplicht in Almeerse buitenruimte?

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant