52

Weekoverzicht: Voedselbank, armoede en bomenstrijd

Bij 1Almere kun je elke zaterdag terugblikken op de week. Vandaag lees je onder andere over de nieuwe naam van het voedselloket, de toename van het aantal daklozen en de Almeerse bomenstrijd.

Foto van de week

De Almeerse schoolgaande jeugd kan zich sinds donderdag inschrijven voor de naschoolse sport- en beweeglessen van Almere Kenniscentrum Talent (AKT).

Inschrijving naschoolse sport- en beweeglessen Almere Kenniscentrum Talent geopend

Foto door: Anita Riemersma.

Toename daklozen in Almere

Het aantal daklozen tussen de 18 en 30 jaar is in de afgelopen 10 jaar in Nederland verdrievoudigd tot ruim 12,5 duizend. Dat blijkt uit recente cijfers van het CBS. Volgens NIDA Almere moeten gemeenten meer instrumenten krijgen om deze trend te keren. Ook in Almere is er een toename.

Aantal daklozen neemt toe; Gemeenten moeten meer doen om de trend te keren

Grote bezorgdheid over schulden

Ruim acht procent van de Nederlandse huishoudens heeft te kampen met problematische schulden. Dat meldt CBS. Almere staat met 14 procent hoog in het lijstje.

Bezorgdheid over alarmerende cijfers huishoudens met problematische schulden

Voedselbank

Het Voedselloket Almere heet vanaf nu Voedselbank Almere.

1Almere Zomerstream: Een rondleiding bij het VoedselLoket

Overval op supermarkt Seizoenenbuurt

Supermarkt PLUS in de Seizoenenbuurt is woensdagochtend overvallen. Dat meldde de politie. Tijdens de overval bedreigde een man het personeel met een mes.

Overval op supermarkt in Seizoenenbuurt

Overlast

Elk jaar sneeuwt het weer pluisjes van Populieren. De bomen veroorzaken met de pluisjes veel overlast. Respect Almere heeft daarom deze week schriftelijke vragen gesteld over de Populieren in het Meridiaanpark in Almere Buiten.

Probleem essentaksterfte wordt aangepakt

Bomenstrijd

Deze week ging het in de Almeerse gemeenteraad vaker over bomen: Burgers en politici willen de bomenkap tegenhouden. De SP heeft wethouder Hilde van Garderen gevraagd om een bomentrekproef te doen.

SP wil ‘bomentrekproef’ bij Westerdreef

Hoop voor statushouders

Statushouders die in hun land van herkomst voor de klas hebben gestaan, kunnen veel betekenen voor het onderwijs in Flevoland. Om de overstap makkelijker te maken, begon er donderdag een speciaal oriëntatiejaar voor deze doelgroep.

Statushouders ontdekken hun kansen voor de klas

Grote terrassen blijven voorlopig

De terrasuitbreidingen op de Grote Markt blijven tot 1 april 2021. De grotere terrassen zijn nodig vanwege het coronavirus.  Door de grotere terrassen is de weekmarkt verplaatst van de Grote Markt. Vanaf november is het de vraag waar de markt naartoe wordt verhuisd.

1Minuut: Een nieuw stadspark! Waar gaat de markt naartoe?

Bekijk ook eens:

Terugkijken: Almeerse huizenkopers in wanhoop

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant