62

Strijd om behoud bomen aan Westerdreef gaat door

De SP is vandaag de straat op gegaan om huis-aan-huis flyers aan te bieden en handtekeningen op te halen voor de bosstroken aan de Westerdreef. De partij hoopt daarmee de bomen aan de Westerdreef te behouden. “Ze vormen de “tunnel van groen” waardoor de Havenaren zo graag thuiskomen. Het verzet onder bewoners groeit en blijft groeien. Samen met de alsmaar groter wordende groep bewoners gaan wij voorop in de strijd voor behoud van het groen”, schrijft de partij.

Petitie

De petitie tegen de bomenkap is inmiddels meer dan 1237 keer getekend. “Hiermee en met de opmerkingen van de ondertekenaars laten zij de gemeenteraad op indrukwekkende wijze het groene hart van Haven zien. Het is triest dat met uitzondering van de PvdD, PVV en SP, de andere partijen in de raad er niets mee doen. Maar onze actie gaat door”, aldus de SP.

Monumentale bosstroken

Volgens de SP gaat het om monumentale bosstroken die dreigen te verdwijnen. “We gaan met de bewoners in gesprek over het gemeentebeleid voor het oudste en groenste stadsdeel van Almere. We verzamelen om 13.00 uur op de parkeerplaats voor de voormalige Montessorischool, afslag Uithof”.

Schriftelijke vragen

De SP heeft het college op 22 juli schriftelijke vragen gesteld over de bomenkap. De wethouder heeft de vragen beantwoord op 20 augustus. De SP is niet tevreden met de reactie van de wethouder. “De wethouder gaf aan dat de gemeente in de nieuwsbrief van half juli niets schreef over de ondergroei en de andere bomen in de bosstroken, dat was een fout, het betekent niet dat die ook verwijderd worden. Daarnaast gaat de bomenkap gewoon van start ondanks het lopende second-opinion-onderzoek”, zo laat de SP weten. De SP gaf opdracht voor zo’n onderzoek.

Onderzoek

Afgelopen donderdag werd er tijdens de Politieke Markt gestemd over het wachten tot de uitslag van het second-opinion-onderzoek er is. Die motie werd tot teleurstelling van de SP en de Partij voor de Dieren verworpen. Alleen de PVV stemde voor.

“Ondertussen is het onderzoek van bomenexpert Jitze Kopinga in volle gang. Voor de SP is de weigering van de raadsmeerderheid zeer teleurstellend, maar geen reden om het onderzoek niet door te laten gaan. In tegendeel, het onderzoek kan hierdoor nog aan belang winnen voor de toekomst van vele andere bosstroken uit de tijd van de RIJP”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant