48

PvdA krijgt signalen van facilitaire problemen bij wijkteams

Donderdagavond heeft de 596ste Politieke Markt plaatsgevonden op het stadhuis en online. Tijdens de Politieke Markt ging het onder andere over de problemen binnen de wijkteams.

Signalen

De PvdA heeft verschillende signalen ontvangen van medewerkers van de wijkteams waarbij zij aangeven dat het veel te lang duurt voordat nieuwe medewerkers en stagiaires alle benodigde faciliteiten krijgen om hun werk goed te kunnen uitvoeren. Dat maakte de partij donderdagavond bekend tijdens de Politieke Markt.

Vertraging werkzaamheden

Het werk loopt door de facilitaire problemen vertraging op. Nieuwe medewerkers moeten 3 of zelfs 4 maanden wachten om in het systeem te kunnen inloggen. Het gaat met name om toegang tot bedrijfsaccount en e-mails.

“De Partij van de Arbeid hecht waarde aan het faciliteren van goede werk omstandigheden voor alle medewerkers van de wijkteams. Dit is van belang omdat het een belangrijk deel uitmaakt van het ondersteunen van Almeerders. Wij zien graag dat het college hier snel werk van maakt en dit bij de wijkteams bekend maakt”, aldus de partij tijdens het actualiteitenhalfuur op de Politiek Markt.

Wijkteams

In Almere zijn 16 wijkteams actief. De wijkwerkers van het wijkteam vertegenwoordigen diverse zorg- en welzijnsorganisaties. Zij werken nauw met elkaar samen en zij zijn maatschappelijk werker, WMO-consulent, cliëntondersteuner van MEE, opbouwwerker of vrijwilligersconsulent.

Lees ook eens:

Almeerders tevreden over contact met wijkteams

Politieke Markt

Iedere donderdagavond komt de gemeenteraad bijeen tijdens de Politieke Markt. Bekijk alle onderwerpen en video’s van de 596ste Politieke Markt op de website van de gemeenteraad.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant