De Almeerse schoolgaande jeugd kan zich sinds donderdag inschrijven voor de naschoolse sport- en beweeglessen van Almere Kenniscentrum Talent (AKT). De lessen bieden basisscholieren (groep 1 t/m 8) en scholieren uit het Speciaal Onderwijs (8 t/m 12 jaar) de gelegenheid om naast hun reguliere gymlessen extra te bewegen.

Vijf verschillende lessen

Het AKT biedt dit jaar vijf verschillende lessen aan. Twee zijn open voor iedereen (Gym+ en Sport+), voor de andere drie lessen ontvangen scholieren een persoonlijke uitnodiging via hun vakdocent bewegingsonderwijs indien zij denken dat een kind hier behoefte aan heeft.

Inschrijven

De gratis naschoolse lessen starten op 14 september en vinden verspreid over Almere plaats. Ervaren vakleerkrachten bewegingsonderwijs van ASG en Prisma verzorgen de lessen. Inschrijven kan via sportencultuur.almere.nl. Daar is ook het hele aanbod te vinden inclusief de locaties, data en inschrijfmogelijkheden.

Open inschrijving:

  • Gym+ (groep 1/2 en 3 t/m 5): Dit is een extra gymles zoals ook regulier gegeven wordt op school.
  • Sport+ (groep 6 t/m 8): Kinderen proberen bij deze les verschillende sporten uit.

Op uitnodiging:

  • KidsXtra (groep 3 t/m 4 en 5 t/m 8): Dit is een extra gymles met focus op meer zelfvertrouwen en meer plezier in bewegen.
  • ASM Academie (groep 5/6 en 7/8): Speciale les voor talentvolle bewegers.
  • SportXtra: (8 t/m 12 jaar): Een uitdagende combinatie van sport en gym voor scholieren uit het speciaal onderwijs.

Sport in Almere

De gemeente Almere vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. De gratis lessen van het AKT zijn voor alle Almeerse basisscholieren toegankelijk en bieden hen een laagdrempelige mogelijkheid om ook na school onder begeleiding en met leeftijdgenoten te bewegen.

Foto

Foto door: Anita Riemersma.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.