57

Gemeente verlengt terrasvergrotingen Grote Markt

De terrasuitbreidingen op de Grote Markt blijven tot 1 april 2021. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders. De grotere terrassen zijn nodig vanwege het coronavirus. Door de terrasuitbreidingen is er meer ruimte voor horecabezoekers. Daarnaast kunnen klanten makkelijker voldoen aan de 1,5 meter afstand. Vooraf goedgekeurde overkappingen op terrassen worden vanaf nu ook gedoogd.

Weekmarkt

Door de grotere terrassen is de weekmarkt verplaatst van de Grote Markt naar het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade. Tot november zal dat zo blijven. In de tussentijd wordt er gezocht naar een nieuwe locatie voor de periode na 1 november. Vanaf november beginnen namelijk de werkzaamheden aan de Stadhuispromenade. Dan is er geen plek meer voor de weekmarkt.

Bekijk ook eens:

1Minuut: Een nieuw stadspark! Waar gaat de markt naartoe?

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant