57

Twee Marktplaatsberovers aangehouden; politie doet onderzoek naar derde verdachte

Een 34-jarige man uit Almere is op dinsdag 25 augustus slachtoffer geworden van een Marktplaats-beroving. Een 18- en 19-jarige verdachte uit Lelystad zijn hiervoor aangehouden. De politie is nog op zoek naar de derde verdachte.

Beroving

“Op dinsdag 25 augustus heeft een 34-jarige man uit Almere via Marktplaats afgesproken om zijn telefoon te verkopen. Er wordt een afspraak gemaakt op de Archipel 13 te Lelystad. Hij rijdt samen met een vriend naar Lelystad en rond 19:30 uur ontmoet hij de daar koper”, zo schrijft de politie. ” Tijdens de verkoop wordt opeens de telefoon uit zijn handen gegrist en probeert de dader er vandoor te gaan. De verkoper is er snel bij en het lukt hem de telefoon terug te pakken. Dan verschijnen er ineens nog twee jonge mannen en ontstaat er een ruzie, waarbij de vriend van het slachtoffer met een langwerpig voorwerp wordt geslagen”.

Door het kordate optreden van buurtbewoners en omstanders kunnen twee van de drie mannen worden aangehouden door politie. Een signalement van de derde dader is te vinden op de website van de politie.

Tweede slachtoffer

Vermoedelijk is er ook een tweede slachtoffer. “De politie komt ook graag in contact met een meisje die (mogelijk samen met haar moeder) op dezelfde avond in de buurt van de Archipel 13 op zoek was naar haar potentiële Markplaats-koper. Zij wilde in die buurt een laptop verkopen. Mogelijk had zij ook een afspraak met dezelfde verdachten”, aldus de politie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant