55

Burgemeester ontmoet ouders vlotdrama in Poort

Burgemeester Weerwind heeft onlangs een ontmoeting gehad met de ouders van de kinderen die betrokken waren bij het vlotdrama in Almere Poort. De burgemeester sprak ook met omstanders die bij het ongeluk aanwezig waren. De ontmoeting vond plaats tijdens een besloten avond die door de gemeente werd georganiseerd.

Vlotdrama

Op 18 juli 2020 werden twee kinderen in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Dat gebeurde nadat een vlot plotseling omsloeg. In totaal waren er zes kinderen aan het spelen op een vlot bij het Cascadepark. Omstanders wisten alle kinderen op de kant te krijgen. Twee van de kinderen waren vast komen te zitten onder het vlot. Die kinderen waren er slecht aan toe. Eén van de twee meisjes ontwaakte pas twee dagen later uit een coma.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een onderzoek gestart naar het ongeluk.

Foto

Burgemeester Franc Weerwind. Foto uit archief.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant