Vandaag opnieuw aandacht voor de stelling over typetjes en discriminatie. In deel twee krijg je opnieuw de kans om je mening hierover te geven. Typetjes waar BN’ers een Chinees, Japanner of Surinamer nadoen: kan het nog of is het niet meer van deze tijd? Het Flevolandse Statenlid Bryant Heng (ChristenUnie) vindt dit soort typetjes kwalijk.

Stem mee

''Typetjes als Ushi zijn discriminerend''

Japanse Ushi

“Japanners worden in het programma belachelijk gemaakt en negatief weggezet”, zegt Heng tegen de regionale omroep. Ook grappen over Chinezen zijn volgens hem uitermate pijnlijk.

Ushi werd gespeeld door Wendy van Dijk in het tv-programma ‘Ushi en Van Dijk’. Wendy van Dijk denkt niet dat ze in de huidige tijd nog een programma met het typetje Ushi zou kunnen maken. Dat gaf ze eerder al aan bij RTL Nieuws.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.