58

Aantal daklozen neemt toe; Gemeenten moeten meer doen om de trend te keren

Het aantal daklozen tussen de 18 en 30 jaar is in de afgelopen 10 jaar in Nederland verdrievoudigd tot ruim 12,5 duizend. Dat blijkt uit recente cijfers van het CBS. Volgens NIDA Almere moeten gemeenten meer instrumenten krijgen om deze trend te keren.

Verantwoordelijk

“Gemeente Almere is als centrumgemeente verantwoordelijk voor de aanpak van dakloosheid in Flevoland”, geeft NIDA Almere aan. “De partij wil dat het college van burgemeester en wethouders snel en adequaat optreedt en dient daarom schriftelijke vragen in”.

In kaart brengen

“Als je hoort dat gemeenten niet in staat zijn om iets te doen aan dakloosheid onder jongeren, dan moet je alles uit de kast halen om het ergste te voorkomen. Wat ons betreft dient het college snel in kaart te brengen wat de knelpunten zijn in Almere, maar ook in Flevoland. Dat is nodig voor een slagvaardige aanpak”, zegt NIDA-raadslid en fractievoorzitter Hassan Buyatui.

Noodopvang

Ondertussen daagt NIDA Almere het college uit met extra (nood)opvang te komen voor dak- en thuisloze jongeren in Flevoland. “Er bereiken ons al een tijdje geluiden dat er chronisch tekort is aan opvangmogelijkheden voor dak- en thuisloze jongeren in Flevoland. Organisaties die zich inzetten voor deze doelgroep vertellen ons dat. Als ik bijvoorbeeld hoor dat een dakloze Almeerder uiteindelijk in de provincie Friesland is geplaatst omdat in Flevoland geen plek was, dan houd ik mijn hart vast. We moeten snel in actie komen”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant