58

Almeerder Millicent Schepman in de Food100 van 2020

Almeerder Millicent Schepman staat in de Food100 van 2020. Het is een lijst van aanstormend talent en gevestigde leiders die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Schepman is de voorzitter van Stichting Buitengewoon Almere.

Food100

“Het voedselsysteem van nu is niet goed genoeg voor de 21ste eeuw”, zo schrijven de initiatiefnemers van de Food100. “De epidemie van obesitas, aantasting van de biodiversiteit, industrialisering van de landbouw, verminderend dierenwelzijn, voedselanalfabetisme en klimaatopwarming zijn de ongewenste gevolgen van een groeiende wereldbevolking en de noodzaak deze goedkoop te voeden. Food100 wil deze race to the bottom in voedsel stoppen en keren”.

31 augustus

In augustus 2020 heeft de onafhankelijke vakjury uit 350 aanmeldingen de lijst bekendgemaakt. Uit alle kandidaten selecteerde de jury 50 changemakers jonger dan 30 jaar én 50 gamechangers ouder dan 30 jaar. Op 31 augustus is het zover: dan is de officiële bekendmaking van de 6 voedselveranderaars uit de Food100-lijst 2020.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant