52

‘Veel busreizigers dragen geen mondkapje; zorgen bij medereizigers’

D66 Almere constateert dat veel Almeerse busreizigers geen mondkapje dragen tijdens de reis. Dat is sinds een aantal weken wel verplicht vanwege het coronavirus. D66 Almere geeft aan verontruste reacties te krijgen van diverse passagiers. Er zijn ook veel reizigers die het mondkapje verkeerd dragen. Zij dragen het kapje onder de neus.

Vragen

D66 Almere heeft tijdens de politieke markt vragen gesteld over dit onderwerp. De partij vroeg onder andere of er signalen zijn van bijvoorbeeld de GGD dat het niet dragen van mondkapjes in bussen in Almere heeft geleid tot coronabesmettingen. Ook vroeg de partij wat het college gaat doen om te voorkomen dat mensen gezondheidsrisico’s oplopen tijdens hun reis.

Cijfers

Volgens wethouder Hilde van Garderen draagt ongeveer 10 procent van de busreizigers in Almere geen mondkapje.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant