Vandaag zijn er naast de schapenweide van Stad en Natuur Almere opnieuw gratis perenbomen uitgedeeld. In totaal worden er deze week 4000 gratis perenbomen verspreid. “Op deze manier draagt Stad en Natuur bij aan een groene en gezonde stad. Ook in het najaar komen er nog uitdeelacties van zowel peren- als appelbomen”, schrijft de organisatie.

Gratis bomen

“Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERgroen, Caring Farmers en Urgenda hebben de handen ineen geslagen en geven minimaal 1 miljoen bomen gratis weg in Nederland”, meldt Stad en Natuur. “Zij zien bomen planten als dé oplossing om klimaatverandering te vertragen, de biodiversiteit te herstellen én om burgers een positief handelingsperspectief te bieden. Stad & Natuur heeft in Almere dit project omarmd en deelt 20 en 21 augustus 4000 perenbomen uit en dit najaar nog eens 3000 peren- en appelbomen”.

De eerste 2000 fruitbomen zijn in de week van 10 augustus al enthousiast uitgedeeld door de Floriade BV.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.