60

Politieke Markt: ”Verder bouwen op de sterke basis die Almere heeft”

Vandaag vindt de 595ste Politieke Markt plaats op het stadhuis en online. De Politieke Markt begint om 19.00 uur en is voor bezoekers alleen online te volgen. Er kan live meegekeken worden.

Verder bouwen aan mobiliteit

“Werk, school, sporten, winkelen, uitgaan of vrienden en kennissen bezoeken. Mensen verplaatsen zich om allerlei redenen en willen dat snel, veilig en comfortabel doen”, zo is te lezen in de Mobiliteitsvisie van Almere. “Een goede infrastructuur is daarvoor belangrijk. Almere heeft dat goed voor elkaar met haar grotendeels gescheiden vervoerssysteem. Tegelijkertijd is verbetering mogelijk. We willen bijvoorbeeld dat fietsers en reizigers in de bus zich overal en altijd veilig voelen, ook in de avonden”.

Het gesprek met de raad over de inhoud van een nieuwe mobiliteitsvisie begon ruim een jaar geleden. Aan de basis hiervan lagen stadsgesprekken en een Seriousgame. Vanavond wordt er verder over gesproken.

Woningen

De woningbehoefte in Almere is groot. In een poging om aan deze behoefte te voldoen worden verschillende locaties in Almere getransformeerd van kantoren naar woningen. De wens is om daarmee ook onder andere de leegstand op de Ambachtsmark aan te pakken. Daarvoor is een gebiedsvisie opgesteld. Vanavond meer hierover tijdens de Politieke Markt.

VVD: Lokale inkoop

In januari 2020 is het digitale platform ‘Inkoopplein gemeente Almere’ gelanceerd. Op dit moment zijn er 600 ondernemers aangemeld in de ‘Database Lokale Ondernemers’. Het doel van het digitale platform is lokale ondernemers meer onder de aandacht te brengen bij gemeentelijke aanbestedingen en inkopen. De fractie VVD verzoekt het college om bij enkelvoudige aanbestedingen te motiveren als er niet wordt gekozen voor een Almeerse partij. Daarnaast vraagt de VVD het college om over één jaar een ‘lokale Almeerse inkoopprijs’ uit te reiken. Vanavond meer hierover tijdens een videobespreking.

Andere onderwerpen

Vanavond worden er meer onderwerpen besproken. Bekijk de volledige agenda op de website van de gemeente Almere.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant