54

Nieuw ontwerp Stationsplein definitief af

Het nieuwe ontwerp voor het Stationsplein in Almere Centrum is nu definitief. Dat meldt de gemeente Almere. Het ontwerp zorgt volgens de gemeente voor een ander gevoel op het plein.

Meer groen

“Door toevoeging van groen, zitelementen en een nieuwe inrichting wordt het een plek die fijn voelt en uitnodigt om langer te blijven dan je van plan was”, aldus de gemeente Almere. “Behalve de openbare ruimte vindt er ook een upgrade plaats van de winkels aan het Stationsplein en een transformatie van de twee kantoorgebouwen grenzend aan het station naar appartementen door de eigenaar van die panden, Kroonenberg Groep”.

Wensen

“Eind 2018 en op verschillende momenten in 2019 hebben Almeerders en belanghebbenden gereageerd op de plannen voor het station en de stationsomgeving. De voornaamste aandachtspunten en wensen die zij meegaven waren: zorg voor meer sfeer, maak het groener/ minder steen en beton, verbeter de veiligheid en het verblijfsklimaat en denk aan toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Deze wensen sluiten aan op de doelstellingen van de projectpartners – gemeente, ProRail en NS – en hebben een belangrijke rol gespeeld bij ontwerpkeuzes. Op de impressies ziet u hoe deze wensen zijn uitgewerkt”.

Het definitieve ontwerp is te bekijken op een speciale website.

Foto

Skyline van Almere. Foto door: Nulzesendertig.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant