**Update 23-08-2020: De Partij voor de Dieren heeft aangegeven dat er onderdak is gevonden voor de lammetjes. Volgens Stad en Natuur is er nog geen overeenstemming met de Partij voor de Dieren. “De partij heeft hierover voorbarig bericht zonder afstemming met Stad en Natuur”, aldus de organisatie.

**Update 21-08-2020: “Ruim 100 lammetjes die niet bij de schapenkudde van Stad & Natuur in Almere kunnen blijven, worden voorlopig niet geslacht en voor consumptie aangeboden”, meldt de regionale omroep.**

De Partij voor de Dieren is niet te spreken over een actie van Stad en Natuur Almere. De organisatie wil 119 zuiglammetjes slachten.

Unieke smaak

De dieren worden geslacht, omdat ze geen waarde voor de kudde zouden hebben. Daarnaast worden deze jonge dieren aangeprezen om hun ‘unieke smaak’ omdat ze nog zogend zijn en geen gras hebben gegeten, zo zou in de mail van Stad en Natuur Almere staan. “We zijn geschrokken van deze werkwijze. Geef deze dieren een kans op een toekomst. Stop de slacht”, schrijft de Partij voor de Dieren nu op Twitter.

Noodzakelijk

Directeur Liesbeth Bronkhorst van Stad en Natuur geeft in een artikel van de Almere DEZE WEEK toe dat de toon van de email niet erg zorgvuldig is gekozen. En daar biedt ze dan ook haar excuses voor aan. “Toch is de slacht noodzakelijk”, aldus Bronkorst.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.