54

Werkzaamheden Laterna Magikapad gaan van start

Maanden hebben fietsers erop moeten wachten, maar nu beginnen dan toch echt de werkzaamheden aan het fietspad in het Laterna Magikapark. Het duurt nog wel even voordat het pad weer gebruikt kan worden. De werkzaamheden duren nog tot 18 september 2020.

Gevaarlijk

Het Laterna Magikapad, het fietspad door het Laterna Magikapark, is al enige tijd afgesloten vanaf de Bunuellaan tot aan de Jacques Tatilaan in de Filmwijk. In het pad zaten diepe gaten in het asfalt. Door scheurvorming en wortelopdruk in het fietspad kunnen er, vooral bij regen en gladheid, onveilige situaties ontstaan. De gemeente vond het een onveilige situatie en besloot daarom het pad voor onbepaalde duur te sluiten.

Beton

In plaats van asfalt wordt er beton aangelegd. “We starten maandag 17 augustus 2020 met de werkzaamheden en duren tot vrijdag 18 september 2020. De omleidingen geven we aan met de bekende gele borden”, meldt de gemeente Almere. “Beton is duurzamer dan asfalt. We kiezen voor beton waar hennepgras in is verwerkt. Bij de productie wordt minder CO2 uitgestoten. Het uitharden van het beton duurt wel langer dan bij asfalt, zo’n 28 dagen”.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant