64

Stem mee: Welk speelkunstwerk komt er op het Baltimoreplein?

Een knotsgekke fruitboomgaard, een oneindige glijbaan, een vloedgolf op het droge of een buitengewoon bochtenparcours: één van deze ideeën wordt in 2021 werkelijkheid op het Baltimoreplein! Arttenders creëerde in samenwerking met vier kunstenaars vier ontwerpen voor het plein. Bewoners van Almere beslissen zelf welk van deze vier ontwerpen wordt uitgevoerd. Dus stem nu! De online publieksstemming loopt van 17 tot 31 augustus op www.onzebuit.nl.

Speelkunstwerken

Op verzoek van de gemeente Almere realiseert creatief bureau Arttenders op het Baltimoreplein in Almere Buiten een kunstzinnig speelobject. Vier titels dingen mee naar de overwinning: Park Fructose, Liquid Landscape, De Golf en Baltimore Bend. Stuk voor stuk tot de verbeelding sprekende ‘playscapes’ die bezoekers uitnodigen tot interactie, sport en spel. De kunstenaars? Die blijven voorlopig anoniem, zodat iedereen onbevooroordeeld z’n stem kan uitbrengen.

Online

Een online stemformulier op www.onzebuit.nl roept jong en oud op om te stemmen op zijn of haar favoriete ontwerp. Naast de stemming van de publieksjury is er ook een vakjury in het leven geroepen met daarin ondernemers en andere belanghebbenden op en rond het Baltimoreplein. De vakjury bestaat onder meer uit afgevaardigden van gemeente Almere, de ondernemersvereniging Almere Buiten Centrum, Kunstambassadeurs Almere Flevoland en het in aanbouw zijnde hotel Holiday Express Almere.

Challenge

De vier deelnemende ontwerpen zijn tot stand gekomen met input van de knutselchallenge die tijdens de lockdown na de uitbraak van COVID-19 van A tot Z online plaatsvond. Een oproep van knutselkoningin en Youtube-er Lize Korpershoek zette jonge Buitenaren creatief aan het werk. Onder de noemer ‘Verover het Baltimoreplein’ werden ze opgeroepen om hun visie op het plein via Instagram met de wereld te delen. Met de hashtag #onzebuit vonden heel wat inzendingen uiteindelijk hun weg naar vier kunstenaars die zich door de creatieve ideeën van de Buitenaren lieten inspireren. Benieuwd waar dit toe heeft geleid? Bekijk de ontwerpen en laat je stem horen!

Stem mee

Surf naar www.onzebuit.nl en klik er op ‘Stem nu!’ om het stemformulier te openen. Bekijk de vier ontwerpen met hun conceptuele toelichting en maak een keuze! Het winnende ontwerp wordt begin september bekendgemaakt. Daarna is het nog afwachten tot 2021 tot je er met je vrienden kunt afspreken.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant