De raadzaal op het stadhuis wordt mogelijk voor de tweede keer in korte tijd verbouwd. De gemeente Almere denkt na over een verbouwing zodat, ondanks de coronamaatregelen, weer op locatie kan worden vergaderd. Ook één van de vergaderzalen zal daarvoor verbouwd moeten worden.

Gemeenteraad

Volgens de gemeente verlopen de digitale vergaderingen prima. Ondanks dat vinden veel raadsleden en fractie-assistenten dat het beter is om elkaar op locatie te spreken. Op die manier zijn zij beter in staat om meningen uit te wisselen met hun raadscollega’s.

Plan

Het plan is om de grootste vergaderzaal om te bouwen zodat er 13 raadsleden, een wethouder, voorzitter, griffier en insprekers kunnen vergaderen. De raadzaal zal opnieuw moeten worden ingedeeld zodat ook de volledige raad bijeen kan komen om te vergaderen.

Aanstaande donderdag start de gemeente met een nieuw politiek jaar. De raad was zes weken met zomerreces.

Lees ook eens:

PVV wil weer fysiek vergaderen tijdens Politieke Markt

Foto

De raadzaal tijdens de installatie van Roelie Bosch.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.