In deze aflevering van De Wegwijzer gaat het over crisis. De Wegwijzer zendt iedere zondag om 10.00 uur een dienst uit via internet.

Kijk live mee

Video door: Mediateam De Wegwijzer Almere.

Crisis

“Toen de eerste christenen in Jeruzalem besloten Jezus te volgen leek er geen vuilte aan de lucht. De eerste christengemeente groeide en bloeide. Maar al snel kwam de verdrukking”, vertelt voorganger André Meulmeester. Een crisis dus. “De eerste christenen moesten vluchten en konden niet bij elkaar blijven samenkomen. Ze vluchten naar alle windstreken, maar overal waar zij kwamen vertelden zij van Jezus en ontstonden er nieuwe gemeenschappen. Zonder crisis waren deze gelovigen waarschijnlijk nooit verspreid over zo’n groot gebied”.

Onze tijd

Ook wij als Wegwijzer moeten ons vanwege Corona verspreiden over de stad. Vanaf 6 september starten we op 6 verschillende locaties. We moeten zekerheden en comfort loslaten. Maar overal waar Jezus naam wordt genoemd zullen nieuwe gemeenschappen ontstaan en zal de kerk haar missie voor het Koninkrijk voortzetten. Deze dienst is bedoeld als voorbereiding daarop en bemoediging”.

Foto

Door: Nulzesendertig

Video gepubliceerd door: 1Almere.

Comments are closed.