98

Laura Bouwmeester nieuwe voorzitter Stichting InnerCircle

Laura Bouwmeester neemt per 15 augustus de voorzittersrol over van Asjen van Dijk. Zij wordt daarmee de nieuwe voorzitter van Stichting InncerCircle. “Onder leiding van Bouwmeester zal de stichting verder werken aan solide groei en innovatieve aanpak van projecten in de culturele sector en het sociaal domein”, aldus de stichting.

Professioneel

Als bestuurslid was Bouwmeester al langer betrokken bij de stichting in een interim-rol. Vanuit haar brede ervaring als bestuurder en toezichthouder zal ze zich vooral richten op de strategie en het meerjarenbeleid. Caroline in’t Veld, directeur van de stichting laat weten: “We zijn ontzettend blij dat Laura ons boegbeeld wil zijn. Ook al hebben wij het net zo moeilijk als andere culturele organisaties, we groeien wel heel hard. Dwars tegen de stroom in, dat past bij ons.“

Nieuw

Asjen van Dijk treedt terug omdat de functie meer energie en tijd eist dan hij op dit moment kan bieden.

Tijdens de lockdown heeft de stichting nieuwe projecten ontwikkeld voor en door mensen in isolatie. Er zijn tuinoptredens, vlogs, een podcast en een spotifylijst gerealiseerd, die van waarde zijn gebleken voor de doelgroep. Ook nu het wat rustiger is, worden de corona-activiteiten voor ouderen voortgezet.

In september gaat project In Rap en Roer dat jongerencultuur met theaterpubliek verbindt opnieuw in première in het Agora Theater in Lelystad. Ook start de stichting met het ontwikkelen van de Buitenhuis-lezingencyclus “Universiteit van Almere” in het nieuwe cultuurcentrum in Almere Buiten.

Klaar voor de toekomst

Penningmeester Jelmer Elsinga: “In de afgelopen periode hebben we niet alleen steun gekregen van onze Flevolandse cultuurfondsen en de gemeente, maar ook van de Rabobank, het Oranjefonds, het KF Heinfonds en private donoren. Dat betekent dat wij over de hele lijn beleidsmatig en strategisch moeten professionaliseren. Laura kent het klappen van de zweep, maar begrijpt vooral ook heel goed wat onze drijfveren zijn. We hebben als team alle vertrouwen in de lijn die ze neerzet en dat zal zich zeker vertalen in de resultaten. Wij danken Asjen van Dijk voor alle inzet. Daardoor zijn we waar we nu staan. Met Laura als voorzitter en Jean-Pierre Biemond als secretaris zijn we klaar voor de toekomst.”

Stichting InncerCircle

Stichting InnerCircle is de organisatie die zorgt dat cultuur voor iedereen is. De stichting zet professionele kunstenaars aan tot positief gedrag en terug leveren aan de maatschappij. Hierdoor ontstaan bijzondere projecten die verbinding brengen tussen groepen die elkaar van nature niet ontmoeten.

Foto

Laura Bouwmeester (aangeleverd).

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant