Van 28 augustus tot en met 4 september werkt componist Miranda Driessen als artist in residence in Atelier StrandLAB aan haar project Stemmingen. Dat meldt StrandLAB Almere. Ze doet acht dagen lang onderzoek naar verschillende stemmingen met haar klankinstallatie bestaande uit windharpen. Elke dag stemt zij de installatie op een andere manier en klinken de windharpen anders. Vandaaruit maakt ze iedere dag een nieuwe compositie.

Meedoen

Jij kan ook elke dag meedoen aan de ochtendworkshop of genieten van een concert in de avond. “Iedere ochtend geeft Miranda bij Atelier StrandLAB van 10.30 tot 11.00 uur een workshop deep listening, waarbij je als deelnemer op een bijzondere manier de klanken van de windharpen leert waarnemen. Deelname is gratis, maar aanmelden via de site van StrandLAB is wel verplicht”, schrijft de organisatie.

Zonsondergang

Overdag werkt Miranda haar nieuwe compositie uit en in de avond wordt deze uitgevoerd door verschillende topmusici. Dit zijn (onder voorbehoud): Hans van Koolwijk (klankobjecten), Fie Schouten (basklarinet), Doris Hochscheid (cello), Elisabeth Smalt (altviool), Jan Heinke (staalcello), James Hewitt (barokviool), Chetna Sehgal (sitar) en Michiel Scheen (piano). Het concert vindt plaats van 19.30 tot 20.00 uur bij Atelier StrandLAB. Deelname is gratis, maar aanmelden via de site van StrandLAB is wel verplicht.

Aanmelden

Meer informatie en aanmelden via www.strandlab-almere.nl. Atelier StrandLAB staat op het Almeerderstrand ter hoogte van Poortdok. Mede dankzij een bijdrage van het Cultuurmakersfonds is deelname gratis. Een bijdrage aan dit project wordt echter zeer gewaardeerd. Dit kan door bij te dragen aan de crowdfundingactie die Miranda voor dit project is gestart bij Voor de kunst. Meer informatie via: www.voordekunst.nl/projecten/10847-stemmingen-1.

Foto

Windharpen Foto: Miranda Driessen.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.