54

Weekoverzicht: Hittegolf, Ally’s Drive en in quarantaine

In het weekoverzicht dit keer onder andere aandacht voor de langste hittegolf ooit, de stroomstoring in een deel van Almere, een steekpartij op de Evenaar en in quarantaine vanwege corona.

Foto van de week

Stadsarchief Almere presenteert vanaf 25 augustus 2020 op vier locaties ‘Almere Boven’, een grote overzichtstentoonstelling met oude en nieuwe luchtfoto’s van de stad.

Almere Boven, luchtfoto-tentoonstelling over de ontwikkeling van Almere

Almere Poort, foto: Bart Hofmeester / AeroCamera, 1971.

Hittegolf

Afgelopen week was het heet. Veel Nederlandse grote steden zijn niet goed voorbereid op de hitte. Hoe meer woningen, gebouwen en asfalt er in een klein gebied zijn, des te warmer wordt het. Hoe is dat in Almere?

Gemeente wil hittestress Regenboogbuurt verminderen

Grote valpartij

Racen over de Sluiskade in Almere Haven is er niet meer bij. De gemeente heeft er nieuwe drempels laten aanleggen. De drempels zorgen echter wel voor ongelukken, zo meldt HV-Almere. Voor fietsers blijken de obstakels gevaarlijk te zijn zo bleek afgelopen week.

Nieuwe drempels Sluiskade veroorzaken ongelukken

Steekpartij

Dinsdagmiddag is er een man gewond geraakt bij een steekpartij op de Evenaar in Almere Buiten. De politie heeft een 45-jarige man uit Almere aangehouden omdat hij verdacht wordt van het neersteken van een 34-jarige plaatgenoot.

Politie zoekt getuigen van steekpartij op Evenaar

Exotische beest in Almere

In Tussen de Vaarten liep er maandagavond een wel heel opvallende kat rond. Het zou gaan om een exotische kat. Buurtbewoners zagen de serval lopen.

Exotische kat gezien in Tussen de Vaarten

Jeugdland vaker dicht

D66 Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over de bezuiniging op Jeugdland. Als gevolg van bezuinigingen zullen de locaties van Jeugdland in Almere minder vaak open zijn.

D66 Almere: Bezuinigen op Jeugdland extra pijnlijk

Stroomstoring

Diverse straten in Almere hadden maandag te kampen met een stroomstoring. Dat meldde Liander.

Stroomstoring in deel van Almere

Corona

Net als de landelijke overheid, komt ook de regionale overheid met aanvullende maatregelen tegen het coronavirus. De maatregelen gaan vooral over introductie-activiteiten voor studenten, eet- en drinkgelegenheden en locaties waar besmettingen hebben plaatsgevonden. De maatregelen staan in een noodverordening die deze week inging.

Wel of geen mondkapjesplicht in Almeerse buitenruimte?

De bewoners van een woonlocatie voor volwassenen van zorginstelling Triade Vitree aan de Bachweg moeten twee weken in quarantaine. Een medewerker zou besmet zijn geraakt met het coronavirus.

Bewoners Triade Vitree twee weken in quarantaine

Drive In

De kaartverkoop voor de Ally’s Drive In is maandag van start gegaan. Er is nog geen vergunning, maar Stichting Almere Film heeft goede hoop.

Kaartverkoop voor Ally’s Drive In gaat van start

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant