54

Fietsersbond: “Drempels in Havenkom moeten worden verwijderd”

De Fietsersbond Flevoland wil dat de verkeersdrempels aan de Sluiskade in Almere Haven moeten worden verwijderd. “Liever vandaag nog dan morgen”, aldus de bond in een reactie tegen de regionale omroep. De drempels zorgden eerder deze week voor ongelukken, zo meldde HV-Almere. Voor fietsers blijken de obstakels gevaarlijk te zijn.

Hardrijders

Al tijden ervaren ondernemers aan de Sluiskade overlast door hard rijdende auto’s en fietsers. Ook wielrenners scheuren al jaren over de kade. De weg loopt rakelings langs de terrassen. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties voor klanten en bedienend personeel.

Waarschuwing

Ondanks de waarschuwing door middel van borden, vielen er gisteren diverse fietsers. “Het is vreselijk wat er is gebeurd, al die ongelukken, dat is gewoon ellendig”, zegt Mario Kramer van de bond.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant