De gemeente Almere is in een vacature op LinkedIn op zoek naar een ‘Communicatieadviseur Afval’. Misschien niet heel bijzonder. Toch is deze vacature opmerkelijker dan je zou denken. Er wordt nadrukkelijk gezocht naar iemand die gevraagd en ongevraagd (project)managers kan adviseren op het gebied van onder andere Diftar, duurzaamheid en afvalscheiding. Opvallend, omdat de gemeenteraad nog geen besluit heeft genomen over een nieuw afvalinzamelsysteem. NIDA Almere voelt zich daarom overvallen door de wervingsactie van de gemeente. De partij stelt nu schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Raad

Volgens NIDA Almere wordt de gemeenteraad door deze vacature niet serieus genomen. “Dit is schandalig; het voelt provocerend”, zegt NIDA-raadslid en fractievoorzitter Hassan Buyatui. “Een senior Communicatieadviseur Afval is waarschijnlijk wel nodig op het gebied van duurzaamheid en afvalscheiding, maar nu al spreken van invoering gedifferentieerde tarieven (Diftar) roept bij ons tal van vragen op en baart de nodige zorg”.

Onderzoek

De raad wil volgens Buyatui eerst een onderzoek doen naar een drietal scenario’s. Dat onderzoek loopt nog. NIDA Almere wil daarom weten wat het aandeel van het college van burgemeester en wethouders in deze wervingsactie is.

Het college heeft maximaal 30 dagen de tijd om de vragen van NIDA Almere te beantwoorden.

Diftar?

Diftar staat voor gedifferentieerde tarieven en houdt in dat de afvalstoffenheffing voor huishoudens afhangt van de hoeveelheid restafval die zij aanbieden.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Comments are closed.