63

Exotische kat gezien in Tussen de Vaarten

In Tussen de Vaarten liep er maandagavond een wel heel opvallende kat rond. Het zou gaan om een exotische kat. Buurtbewoners zagen de serval lopen.

Politie

De politie werd ingeschakeld. Rond 22.00 uur kwam de politie ter plekke. Het bleek dat de kat toen al bij de eigenaar terug was.

Zorgwekkend

Toch is het niet de eerste melding dit jaar van een exotisch dier op straat. “Dit jaar komen er opvallend veel meldingen van exotische dieren”, zegt een woordvoerder van Stichting AAP tegen een verslaggever van de regionale omroep. Volgens Stichting AAP is het een zorgwekkende trend: “Een serval is geen gedomesticeerd dier en kan agressief zijn naar mensen. Ze zijn ook krachtiger. Als mensen ze aangeboden krijgen via Marktplaats of Instagram roepen wij nadrukkelijk op daar niet op in te gaan.”

Foto

Ter illustratie.

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant