59

Veiligheidsregio komt met nieuwe maatregelen coronavirus

Net als de landelijke overheid, komt ook de regionale overheid met aanvullende maatregelen tegen het coronavirus. De maatregelen gaan vooral over introductie-activiteiten voor studenten, eet- en drinkgelegenheden en locaties waar besmettingen hebben plaatsgevonden. De maatregelen staan in een noodverordening die vandaag ingaat.

Introductiedagen studenten

Er mogen geen fysieke samenkomsten plaatsvinden voor werving en introductie van mbo-, hbo-en wo-studenten. Er is een uitzondering mogelijk voor samenkomsten van onderwijsinstellingen, studentensportverenigingen en studieverenigingen. Zo meldt de Veiligheidsregio in Flevoland. Er is daarvoor wel toestemming nodig van een onderwijsinstelling of de veiligheidsregio. Verder moet desamenkomst gericht zijn op studie of sport. De samenkomst moet kleinschalig zijn. Alcohol drinken is verboden. De samenkomst mag niet plaatsvinden tussen 22.00 en 06.00 uur.

Café en restaurant

Een reservering vooraf of bij aankomst is verplicht bij alle eet- en drinkgelegenheden. Dit geldt bij elk aantal bezoekers. De eigenaar van de eet- of drinkgelegenheid moet nagaan of bezoekers gezondheidsklachten hebben. Voor alle bezoekers is een zitplaats verplicht.

Alle bezoekers moeten hun contactgegevens doorgeven aan de eet- of drinkgelegenheid. Zij moeten ook toestemming geven voor het verwerken en delen van die gegevens. Zo kan de GGD de gegevens gebruiken bij een eventueel bron- en contactonderzoek. Het gaat om de volgende gegevens: volledige naam, datum, aankomsttijd en tijd dat de bezoekers hun zitplaats hebben gekregen, e-mailadres, telefoonnummer en toestemming.

14 dagen sluiting

Het bron- en contactonderzoek van de GGD kan laten zien dat er op een bepaalde locatie een cluster van coronabesmettingen is. De veiligheidsregio of de gemeente kan dan maatregelen nemen om het risico op nieuwe besmettingen te verkleinen. Een sluiting van maximaal 14 dagen kan zo’n maatregel zijn. Het gaat in dat geval om recreatie-locaties, inclusief eet- en drinkgelegenheden en pretparken. Deze maatregel is niet van toepassing op woningen.

Meer maatregelen

“Voor het overige blijft de eerdere aanwijzing van 15 juli van kracht”, meldt de Veiligheidsregio.

Lees ook eens:

Wel of geen mondkapjesplicht in Almeerse buitenruimte?

Artikel gepubliceerd door: 1Almere.nl.

Dit vind je misschien ook interessant